Plantenstudiegroep

In het najaar van 2007 werd de Plantenstudiegroep opgericht. Zij is een onderdeel van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort. Iris Niemeijer is hiervan de coördinator. In 2010 stonden wederom de waterplanten centraal. Op 31 juli en 7 augustus vonden excursies plaats naar respectievelijk de Millingerwaard en het Kranenburger Bruch (Duitsland). Ook in 2009 is de studiegroep onder water gedoken. In het Jaarverslag van 2008 en 2009 staan de bevindingen uitgebreid beschreven. In het voorjaar van 2007 was de Plantenstudiegroep al onofficieel van start gegaan en werd er een excursie in de Erlecomse waard en een oeverwalinventarisatie voor de gehele Gelderse Poort georganiseerd.


zandwolfsmelk.jpgZandwolfsmelk ontdekt door Peter van Beers in de Erlecomse waard  (foto: Gijs Kurstjens)

 

De laatste jaren is er door de studiegroep gewerkt aan een rapportage over de Flora van de GP. Hierin staat een overzicht van indicatieve en beschermde plantenwaarnemingen in de Gelderse Poort. Het werd begin 2009 gepresenteerd en is het ook gratis op deze website te downloaden, zie publicaties.

Ook de komende jaren zullen er weer nieuwe excursies en onderzoeken worden georganiseerd, aankondigingen zijn te vinden onder de Agenda.

Waarnemingen worden zoveel mogelijk ingevoerd op het Gelderse Poort scherm van waarneming.nl. Voor de actuele waarnemingen klik hier.

Indien je actief wilt worden bij de plantenstudiegroep kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .