Onderzoek

Zoogdierenstudiegroep

In het najaar van 2007 werd de Zoogdierenstudiegroep opgericht. Zij is een onderdeel van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort. Bart Beekers is hiervan de coördinator. Excursieaankondigingen van de Zoogdierenstudiegroep, zie de agenda . Indien je actief wilt worden bij de zoogdierenstudiegroep kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

otter2014

Deze Otter werd begin 2014 waargenomen m.b.v. een cameraval (Bart Beekers)

Lees meer...

Insectenstudiegroep

De Insectenstudiegroep wordt gecoördineerd door Peter Hoppenbrouwers. Zij organiseren diverse excursies en inventarisaties in en nét buiten de Gelderse Poort. Speciale aandacht gaat uit naar libellen, dagvlinders, nachtvlinders, sprinkhanen en krekels. Activiteiten worden via deze website en facebook bekend gemaakt.

Wil je zelf ook een excursie organiseren of actief worden voor de Insectenstudiegroep, stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


    koninginnenpage_vers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Verse Koninginnenpage op Fort Pannerden (foto: Margriet Louwen)

Lees meer...

Plantenstudiegroep

In het najaar van 2007 werd de Plantenstudiegroep opgericht. Zij is een onderdeel van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort. Iris Niemeijer is hiervan de coördinator. In 2010 stonden wederom de waterplanten centraal. Op 31 juli en 7 augustus vonden excursies plaats naar respectievelijk de Millingerwaard en het Kranenburger Bruch (Duitsland). Ook in 2009 is de studiegroep onder water gedoken. In het Jaarverslag van 2008 en 2009 staan de bevindingen uitgebreid beschreven. In het voorjaar van 2007 was de Plantenstudiegroep al onofficieel van start gegaan en werd er een excursie in de Erlecomse waard en een oeverwalinventarisatie voor de gehele Gelderse Poort georganiseerd.


zandwolfsmelk.jpgZandwolfsmelk ontdekt door Peter van Beers in de Erlecomse waard  (foto: Gijs Kurstjens)

Lees meer...