Nieuws

Zandafzetting na hoogwater

zandafzetting2011.jpgIn januari konden we genieten van een spectaculair hoogwater. Het waren unieke dagen om in de Gelderse Poort bevers op drijvende boomstammen te zien en veel foto’s te maken. De Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort, die komend seizoen gaat monitoren hoe de plantengroei en de dierenwereld reageren op deze hoogwaterimpuls, besloot het hogerop te zoeken. Op een heldere maartdag hebben we de uitgangssituatie vastgelegd met luchtfoto’s. Op basis van de erosie- en sedimentatiesporen kunnen we namelijk onze activiteiten goed plannen. Vanuit de lucht werd duidelijk dat er niet veel zand is afgezet. Zie ook Oeverwallen in beeld op de site van ARK .

Op de fotopagina van de werkgroep meer foto’s van de vliegtocht.

Verslag simultaantelling Boomkrekel 2010

boomkrekel.jpgAfgelopen jaar, in 2010, is er in het gebied van de Gelderse Poort en naaste omgeving een simultaantelling Boomkrekel Oecanthus pelluscens georganiseerd . Hiervan is nu een verslag verschenen.


Foto: Jan Jacobs

Zeearend in Bemmelse polder

zeearend010.jpgSinds 22 februari 2011 is er een geringde 4e jaars Duitse Zeearend aanwezig in de Bemmelse polder ter hoogte van het Dijkmagazijn. Ook vandaag, 23 februari, liet de vogel zich mooi bekijken! Op de foto, de Zeearend die net een vis afgepakt heeft van twee zwarte kraaien. De vogel is op 26 februari hoog in oostelijke richting weggevlogen.

Voor een mooie serie foto's, kijk hier .

Foto: Esther Jansen

Sleedoornpage verdwenen uit Groenlanden?

sleedoornpageDS.jpgTwee inpulsief georganiseerde zoekacties van een aantal leden van onze werkgroep leverde helaas geen succes op naar het zoeken van eitjes van de Sleedoornpage Thecla betulae. Lees hier verder voor hun verslag.Dit verslag is ook terug te vinden onder publicaties, fauna.

Foto: Douwe Schut

Herinrichting Millingerwaard

herinrichting millingerwaard.jpgIn de komende jaren vindt er in de Millingerwaard een herinrichting plaats. Om een idee te krijgen hoe het voorkeursalternatief inrichting Millingerwaard eruit ziet, kan men zien op deze link van de DLG, Dienst Landelijk Gebied.